Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Céklával gazdagított dödölle, párolt káposztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 darab kicsi cékla
  • 3 darab burgonya
  • 4 evőkanál finomliszt (kb)
  • 25 dkg fehér, nyers káposzta
  • 6 evőkanál kacsazsír
  • 4 szelet kolozsvári, húsos szalonna
  • őrölt köménymag
  • só
  • bors

Elkészítése

A céklát héjában, sós vízben megfőzzük.

A burgonyát meghámozzuk vékony szeletekre szeljük és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Enyhén sózzuk és megfőzzük.

A megfőtt céklát meghámozzuk és lereszeljük, majd kissé kinyomkodjuk a levét.

A burgonyát forrón összetörjük és hozzáadunk annyi lisztet, hogy kissé kemény legyen. Összevegyítjük a céklával, megszórjuk köménnyel és alaposan összedolgozzuk. Hagyjuk kissé hűlni.

A szalonnát bevagdossuk kakastaréjszerűen és kisütjük.

A káposztát vékonyra metéljük és kevés olajon, enyhén fűszerezve megpároljuk.

Lisztes vágódeszkán ujnnyi vastagra kinyújtjuk a tésztát. Kiszaggatjuk pohárral és a visszamaradt zsírban mindkét oldalát megsütjük, közben pedig hozzáadjuk a kacsazsírt is.

https://receptneked.wps.hu/teszta/ceklaval-gazdagitott-dodolle-parolt-kaposztaval/