Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A cheddar sajtos makaróni egy igazi klasszikus, amely krémes szószával és ropogósra sült sajtrétegével mindig nagy kedvenc. Ez a sajtos tészta recept gyorsan elkészíthető, laktató és ízletes, így hétköznapi ebédnek vagy vacsorának is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
eszter32
Beküldte: 2013.08.31.

Hozzávalók

Elkészítése

A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

Közben egy lábasban a tejet, a margarint, a lisztet és a mustárt simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk. Addig főzzük, amíg sűrű szószt nem kapunk. Hozzáreszelünk 15 dkg cheddar sajtot, majd sóval és borssal ízesítjük. A kész sajtszószt összekeverjük a kifőtt tésztával.

A szószos tésztát egy hőálló tálba öntjük, tetejét kirakjuk a felkarikázott paradicsommal, végül megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 10–15 perc alatt készre sütjük, amíg a teteje szép pirosra sül.

Tipp

A paradicsom helyett tehetünk rá bacont vagy brokkolit is, így változatosabb lesz. Ha szeretjük a pikáns ízeket, a szószba keverhetünk egy csipet chilipelyhet vagy füstölt paprikát.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
eszter32
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is