Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Cheddar sajtos makaróni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 25 dkg rövid csőtészta
  • 4 dl tej
  • 4 dkg margarin
  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 kanálnyi mustár
  • 20 dkg cheddar sajt
  • 1 db paradicsom
  • só
  • bors

Elkészítése

A tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

Közben egy lábasban a tejet, a margarint, a lisztet és a mustárt simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk. Addig főzzük, amíg sűrű szószt nem kapunk. Hozzáreszelünk 15 dkg cheddar sajtot, majd sóval és borssal ízesítjük. A kész sajtszószt összekeverjük a kifőtt tésztával.

A szószos tésztát egy hőálló tálba öntjük, tetejét kirakjuk a felkarikázott paradicsommal, végül megszórjuk a maradék reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 10–15 perc alatt készre sütjük, amíg a teteje szép pirosra sül.

Tipp

A paradicsom helyett tehetünk rá bacont vagy brokkolit is, így változatosabb lesz. Ha szeretjük a pikáns ízeket, a szószba keverhetünk egy csipet chilipelyhet vagy füstölt paprikát.

https://receptneked.wps.hu/teszta/cheddar-sajtos-makaroni/