Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Citromos-gombás penne recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg penne
  • 30 dkg szeletelt gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 0,5 citrom leve
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 2 csipet kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 dl tejföl (20%-os)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 dkg vaj

Elkészítése

A vöröshagymát pucoljuk meg és vágjuk fel apróra. A petrezselyemzöldet szintén vágjuk fel apróra. A gombát vékonyan szeleteljük fel.

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat és az olívaolajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

Ezután adjuk hozzá a felszeletelt gombát, reszeljük rá a citromhéjat, facsarjuk rá a citromlevet, szórjuk meg az ételízesítővel, a kakukkfűvel és az apróra vágott petrezselyemzölddel, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

Ezután pároljuk kb 10 percig, majd keverjük hozzá a tejfölt és pároljuk még pár percig, hogy a szaft kissé besűrűsödjön (ha a gomba nem enged elegendő levet a pároláshoz, akkor öntsünk hozzá egy pici vizet).

A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, alaposan csepegtessük le, adjuk hozzá a készre párolódott gombához, majd keverjük, forgassuk össze.

https://receptneked.wps.hu/teszta/citromos-gombas-penne/