Tészta készítése
A lisztbe belekeverjük a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk az olajat és a langyos vízzel szép simára dagasztjuk. A tésztát kétszeresére kelesztjük. Ebből a tésztából két nagy gáztepsibe való kerek pizza lesz, de készíthetjük téglalap alakúra is.
Tészta formálása
A megkelt tésztát kétfelé vesszük, két cipót formálunk, és jól átgyúrjuk. Az első cipót kissé lisztezett deszkára tesszük, csak kevés liszttel érintkezzen, különben nem lesz szép, lisztes lesz a tészta. Mindkét kezünkkel, ujjainkat összefogva a tészta szélét befelé 1 cm-re nyomkodjuk, addig nyomkodjuk, míg szép pereme lesz. A tészta közepe így felpúposodik. Ezután az ujjainkat összefogva szétnyomkodjuk a közepét szép vékonyra. Egy gáztepsit kikenünk zsiradékkal, és beemeljük a tésztát.
Pizzaszósz és feltétek
A pizzakrémhez 2 dl paradicsomlét összekeverünk, egy kevés cukorral, borssal, oregánóval és fokhagymával ízesítjük. Ezzel megkenjük a pizzát, majd megszórjuk sajttal, és ráhelyezzük a sonkát (vagy más feltétet, amit szeretünk), a gombát, hagymakarikákat, és a kukoricát.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!