Elkészítése
A tészta elkészítése
Először sós vízben megfőzzük a tésztát, majd hideg vízzel leöblítjük és leszűrjük, hogy ne tapadjon össze.
A szalonna és szósz elkészítése
A császárszalonnát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Vigyázunk, mert a szalonna fröcskölhet, ezért óvatosan pirítjuk, amíg szép aranybarnára nem sül. Ekkor borssal ízesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt, és belekeverjük a fokhagymakrémet vagy zúzott fokhagymát. Ha túl sűrűnek érezzük a szószt, adhatunk hozzá egy kevés tejfölt is, de ez nem feltétlenül szükséges. Az egészet összeforraljuk, amíg a szósz krémes állagot nem kap.
Tálalás
A megfelelő mennyiségű tésztát lapos tányérra szedjük, majd meglocsoljuk a császári szósszal. A tetejét bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. Jó étvágyat kívánok!
