Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húsos, sonkás tészták

Császári tészta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta elkészítése Először sós vízben megfőzzük a tésztát, majd hideg vízzel leöblítjük és leszűrjük, hogy ne tapadjon össze. A szalonna és szósz elkészítése A császárszalonnát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Vigyázunk, mert a szalonna fröcskölhet, ezért óvatosan pirítjuk, amíg szép aranybarnára nem sül. Ekkor borssal ízesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt, és belekeverjük […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A tészta elkészítése

Először sós vízben megfőzzük a tésztát, majd hideg vízzel leöblítjük és leszűrjük, hogy ne tapadjon össze.

A szalonna és szósz elkészítése

A császárszalonnát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Vigyázunk, mert a szalonna fröcskölhet, ezért óvatosan pirítjuk, amíg szép aranybarnára nem sül. Ekkor borssal ízesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt, és belekeverjük a fokhagymakrémet vagy zúzott fokhagymát. Ha túl sűrűnek érezzük a szószt, adhatunk hozzá egy kevés tejfölt is, de ez nem feltétlenül szükséges. Az egészet összeforraljuk, amíg a szósz krémes állagot nem kap.

Tálalás

A megfelelő mennyiségű tésztát lapos tányérra szedjük, majd meglocsoljuk a császári szósszal. A tetejét bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. Jó étvágyat kívánok!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is