Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Császári tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40-50 dkg császár szalonna
  • csipetnyi bors
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál tejföl (elhagyható)
  • 1 teáskanál fokhagymakrém (vagy 3 gerezd fokhagyma )
  • 0,5 kg penne tészta
  • só (a tészta vizébe )
  • 30 dkg reszelt sajt

Elkészítése

A tészta elkészítése

Először sós vízben megfőzzük a tésztát, majd hideg vízzel leöblítjük és leszűrjük, hogy ne tapadjon össze.

A szalonna és szósz elkészítése

A császárszalonnát apró kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpirítjuk. Vigyázunk, mert a szalonna fröcskölhet, ezért óvatosan pirítjuk, amíg szép aranybarnára nem sül. Ekkor borssal ízesítjük, majd hozzáöntjük a tejszínt, és belekeverjük a fokhagymakrémet vagy zúzott fokhagymát. Ha túl sűrűnek érezzük a szószt, adhatunk hozzá egy kevés tejfölt is, de ez nem feltétlenül szükséges. Az egészet összeforraljuk, amíg a szósz krémes állagot nem kap.

Tálalás

A megfelelő mennyiségű tésztát lapos tányérra szedjük, majd meglocsoljuk a császári szósszal. A tetejét bőségesen megszórjuk reszelt sajttal. Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/teszta/csaszari-teszta/