Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást és a sót, majd fokozatosan hozzáöntjük a vizet, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk. Miután a tészta összeállt, letakarjuk és hűtőbe tesszük pihenni. Közben a hagymát finomra vágjuk, és olajon megpirítjuk. A paprikát és a paradicsomot apró, körülbelül 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.26.

A tésztához

Töltelék

Tetejére

Elkészítése

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojást és a sót, majd fokozatosan hozzáöntjük a vizet, hogy egy jól nyújtható tésztát kapjunk. Miután a tészta összeállt, letakarjuk és hűtőbe tesszük pihenni.

Közben a hagymát finomra vágjuk, és olajon megpirítjuk. A paprikát és a paradicsomot apró, körülbelül 0,5 x 0,5 cm-es kockákra vágjuk, majd hozzáadjuk a pirított hagymához. Hozzákeverjük a darált húst is, és kevés paradicsomlével felöntjük. Az ételt ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, és a kívánt zöldfűszerekkel, például petrezselyemmel vagy bazsalikommal. Amikor a hús teljesen megpuhult és az ízek összeértek, levesszük a tűzről.

Előkészítünk egy tűzálló tálat, amelyet kivajazunk és megszórunk zsemlemorzsával. A tésztát kivesszük a hűtőből, és kb. 10 cm széles csíkokra nyújtjuk. Elkezdjük rétegezni a tésztát és a hústölteléket a tűzálló tálban, az alsó réteg tészta legyen. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogy a hozzávaló. A legfelső réteg tészta legyen, amelyet úgy nyújtunk ki, hogy teljesen befedje az ételt.

Elkészítjük a besamelmártást. Ehhez a tejet felforraljuk, majd félretesszük. Egy másik edényben a vajat felforrósítjuk, hozzákeverjük a lisztet, és alacsony hőfokon folyamatosan kevergetve aranyszínűre pirítjuk. Ezután a forró tejet lassan, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük, hogy sima, csomómentes mártást kapjunk. A besamelt sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.

A besamelmártást ráöntjük a rétegezett ételre, majd reszelt sajttal megszórjuk. Az egészet alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőben 150 fokon 20-25 percig sütjük. Végül levesszük az alufóliát, és addig sütjük tovább, amíg a teteje szép aranybarnára sül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Cukormentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is