Hozzávalók:
- 250 g spagetti (teljes kiörlésű lisztből)
- 3 ek olívaolaj
- 3 ek szójaszósz
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 g gyömbér
- 100 g dió
- 1⁄2 tk csilipehely
- 1⁄2 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése:
A spagetti tésztát kifőzzük, leszűrjük. Száraz wokban megpirítjuk a diót, majd durvára törjük
és félretesszük. A wokban felhevítjük az olívaolajat, beletesszük a reszelt fokhagymát és a reszelt gyömbért, hozzáadjuk a szójaszószt és 2 percig forraljuk. Levesszük a tűzhelyről, belekeverjük a csilipelyhet és beletesszük a kész spagettit.
Kb. 3 percig együtt pirítjuk majd levesszük a tűzről és megszórjuk a durvára tört dióval és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Azonnal tálaljuk.