Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkehúsos lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg csirkemell
  • só
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tej
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 dkg friss élesztő
  • csipet cukor
  • 1 dl kefir
  • 1 dl tej
  • 1 tojás

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

2 tejben elkeverjük a zúzott fokhagymát.

A csirkemellet felszeleteljük, kisebb darabokra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk és fokhagymás tejben állni hagyjuk 1-2 órán át.

A lángoshoz az élesztőt 1 dl cukros tejben felfuttatjuk. A kefirt a tojással, 1 kávéskanál sóval és a futtatott élesztővel összekeverjük. A lisztet apránként adjuk hozzá. Annyit, hogy sűrű, palacsintatésztaszerű masszát kapjunk. Ha kell, tejjel hígítjuk.

Fél órát hagyjuk kelni.

Ha megkelt, beleforgatjuk az alaposan lecsepegtett csirkemell darabokat és közepes lángon, a felforrósított étolajban kisütjük.

Közben néhányszor megforgatjuk.

Mi salátával fogyasztottuk.

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

https://receptneked.wps.hu/teszta/csirkehusos-langos/