Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkehúsos pizza recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 60 dkg finomliszt
  • 1 csomag oregánó
  • 1 csomag fokhagymagranulátum
  • 2 teáskanál só
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 4,5 dl tej

Szósz

  • tejföl
  • só
  • fokhagyma
  • kapor

Feltét

  • 60 dkg csirkemell
  • kukorica
  • gomba
  • sajt

Pác

  • 2 dl olaj
  • fokhagymagranulátum
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors

Elkészítése

A páchoz egy tálban elkeverjük az étolajat, fokhagymaport, őrölt borsot és a pirospaprikát, majd beleforgatjuk az apró kockákra vágott csirkemellet és másfél órára hűtőbe rakjuk.

Ha letelt a másfél óra, akkor egy serpenyőt felhevítünk, majd beletesszük a lecsepegtetett húst és ügyelve, hogy ne száradjon ki, megpirítjuk. Ha kész, kiszedjük és félretesszük.

A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük egy kelesztőtálban, belemorzsoljuk az élesztőt, majd a langyos tejet hozzáadva közepesen kemény tésztát dagasztunk belőle, amit 1-1,5 óráig kelesztünk.

A szószhoz a tejfölt elkeverjük a sóval, kaporral és a zúzott fokhagymával.

A megkelt tésztát lisztezett gyúrótáblán kissé átgyúrjuk, majd 3 egyforma részre osztva kinyújtjuk és szilikonpapírral bélelt tepsibe fektetjük.

Rákenjük a kapros-fokhagymás tejfölt, majd rászórjuk a húst, gombát, kukoricát, végül pedig a reszelt sajtot.

200 fokrara előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/csirkehusos-pizza/