Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Spagettik, makarónik

Csirkemájas makaróni

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csirkemájas makaróni egy gyorsan elkészíthető, laktató tésztaétel, amely különleges ízt kap a pestótól és a friss petrezselyemtől. A csirkemáj rövid főzési idejének köszönhetően hamar elkészül, így ideális hétköznapi vacsorának. Egyszerű hozzávalókból mégis tartalmas és ízletes fogás születik.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.09.19.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkemájat megtisztítjuk, megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Közben a makaróni tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, megdinszteljük az apróra vágott sonkahagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat. Közepes lángon pároljuk, amíg a máj teljesen átsül.

Ekkor hozzákeverjük a pestót, sózzuk, majd a frissen kifőtt tésztát a serpenyőbe tesszük. Alaposan átforgatjuk, és egy-két percig együtt pirítjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A végén megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk még krémesebb állagot, egy kevés főzőtejszínt vagy mascarponét is adhatunk a tésztához. A pestót variálhatjuk bazsalikomos, paradicsomos vagy rukkolás változattal, így mindig más ízvilágot kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is