Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemájas makaróni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg csirkemáj
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 kis fej sonkahagyma
  • 1 evőkanál pesto
  • olívaolaj
  • makaróni tészta
  • só

Elkészítése

A csirkemájat megtisztítjuk, megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Közben a makaróni tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, megdinszteljük az apróra vágott sonkahagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat. Közepes lángon pároljuk, amíg a máj teljesen átsül.

Ekkor hozzákeverjük a pestót, sózzuk, majd a frissen kifőtt tésztát a serpenyőbe tesszük. Alaposan átforgatjuk, és egy-két percig együtt pirítjuk, hogy az ízek összeérjenek.

A végén megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

Tipp

Ha szeretnénk még krémesebb állagot, egy kevés főzőtejszínt vagy mascarponét is adhatunk a tésztához. A pestót variálhatjuk bazsalikomos, paradicsomos vagy rukkolás változattal, így mindig más ízvilágot kapunk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/csirkemajas-makaroni/