Elkészítése
Tészta elkészítése
Az élesztőt kevés cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a tejföllel, a maradék tejjel és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Addig dolgozzuk, amíg könnyen kezelhető, de nem ragadós tésztát kapunk. Letakarva meleg helyen hagyjuk kelni, amíg a duplájára nő.
Töltelék előkészítése
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, majd mustárból, gyros fűszerkeverékből, húsvarázsból és gulyáskrémből készített páccal alaposan elkeverjük. Rövid pihentetés után kevés olajon megpirítjuk. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk.
Összeállítás és sütés
A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, kisebb darabokra vágjuk. Mindegyik közepére egy evőkanál húst és lilahagymát teszünk, majd a széleket összefogva félbehajtjuk, és jól lezárjuk. A megtöltött lángosokat bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Tipp
A töltelék variálható: tehetünk bele sajtot, gombát vagy akár paprikát is. Frissen, fokhagymás tejföllel meglocsolva még ízletesebb.

