Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csirkemellel töltött lángos recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 60 dkg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 24 dkg tejföl
  • kb 3 dl tej (a tésztához annyi tejet adjunk, hogy könnyen kezelhető legyen, de ne ragadjon)
  • cukor

Töltelékhez

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 fej lilahagyma

Páchoz

  • mustár
  • gyros fűszerkeverék
  • ételízesítő
  • gulyáskrém

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt kevés cukorral elkevert langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a tejföllel, a maradék tejjel és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Addig dolgozzuk, amíg könnyen kezelhető, de nem ragadós tésztát kapunk. Letakarva meleg helyen hagyjuk kelni, amíg a duplájára nő.

Töltelék előkészítése

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, majd mustárból, gyros fűszerkeverékből, húsvarázsból és gulyáskrémből készített páccal alaposan elkeverjük. Rövid pihentetés után kevés olajon megpirítjuk. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk.

Összeállítás és sütés

A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, kisebb darabokra vágjuk. Mindegyik közepére egy evőkanál húst és lilahagymát teszünk, majd a széleket összefogva félbehajtjuk, és jól lezárjuk. A megtöltött lángosokat bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Tipp

A töltelék variálható: tehetünk bele sajtot, gombát vagy akár paprikát is. Frissen, fokhagymás tejföllel meglocsolva még ízletesebb.

https://receptneked.wps.hu/teszta/csirkemellel-toltott-langos/