Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rakott tészták

Tészta félék receptjei

Csirkemelles rakott penne

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 cs (500 gramm) zöldséges penne tészta 0,5 kg csirkemell 1 közepes fej vöröshagyma 1 ek zsír só őrölt bors majoránna őrölt paprika 0,5 liter főzőtejszín 1 ek liszt 1 nagy tejföl (400 g) 15 dkg trappista sajt Elkészítése: A húst alaposan mossuk meg, majd vágjuk csíkokra. A tésztát sós, lobogó vízben főzzük ki. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Andrea Élő
Beküldte: 2016.02.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 cs (500 gramm) zöldséges penne tészta
  • 0,5 kg csirkemell
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 ek zsír
  • őrölt bors
  • majoránna
  • őrölt paprika
  • 0,5 liter főzőtejszín
  • 1 ek liszt
  • 1 nagy tejföl (400 g)
  • 15 dkg trappista sajt


Elkészítése:

A húst alaposan mossuk meg, majd vágjuk csíkokra.

A tésztát sós, lobogó vízben főzzük ki.

A zsírt egy serpenyőben felhevítjük. Rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a felcsíkozott csirkemellet és fehéredésig pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk, majoránnával és őrölt paprikával ízesítjük. Felöntjük a tejszínnel, és 10 percig főzzük lassú lángon. 2 ek tejfölt 1 ek liszttel elkeverünk, majd hozzáadjuk a tejszínes húshoz. Összefőzzük, majd levesszük a tűzről.

Egy tűzálló tálat kivajazunk. Beletesszük a tészta felét, ráöntjük a húsos ragut, majd befedjük a maradék tésztával. A tetejére rákenjük a maradék tejfölt és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt megpirul a tetején.

Egy evőkanál zsírban megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a csirkemellet, fehéredésig átforgatjuk, fűszerezzük. Ezután felöntjük a főzőtejszínnel, majd 10 percig főzzük lassú lángon, ekkor belekeverjük a már előre elkészített lisztes habarást (1-2 ek tejfölben kikeverjük az 1ek lisztet), majd 1-2 perc után lezárjuk, ha már összesűrűsödött.

[box style=”info”]Bármilyen tésztával elkészíthetjük.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Élő
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is