Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Csirke részhez: 1 nagyobb csirkemell filé 3 ek olaj 0,5 kk só 1 kk házi fokhagymakrém 0,5 dl víz Továbbá: 25 dkg spagetti tészta 3 kisebb sárgarépa 1 nagy fej lila hagyma 1 dl zöldborsó (saját eltevésű mirelit) 3 kisebb fej gomba 6-7 ek olaj 1 nagy csipet só 3-4 tekerés bors 3-4 szál […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2014.12.12.

Elkészítése

Hozzávalók:
Csirke részhez:

  • 1 nagyobb csirkemell filé
  • 3 ek olaj
  • 0,5 kk só
  • 1 kk házi fokhagymakrém
  • 0,5 dl víz

Továbbá:

  • 25 dkg spagetti tészta
  • 3 kisebb sárgarépa
  • 1 nagy fej lila hagyma
  • 1 dl zöldborsó (saját eltevésű mirelit)
  • 3 kisebb fej gomba
  • 6-7 ek olaj
  • 1 nagy csipet só
  • 3-4 tekerés bors
  • 3-4 szál metélőhagyma vagy petrezselyemlevél


Elkészítése:

A csirkét alaposan megtisztítjuk, kisebb kockára vágjuk, lecsöpögtetjük. Felhevítünk 3 evőkanál olajat, majd a húst fehéredésig pirítjuk rajta. Megszórjuk sóval, hozzáadjuk a fokhagymakrémet, felöntjük kb. 0,5 dl vízzel és fedő alatt puhára főzzük.

A spagetti tésztát sós vízben éppen roppanósra főzzük, leszűrjük, átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni. A megtisztított sárgarépákat vékony karikára vágjuk, majd a zöldborsóval együtt sós vízben nem túl puhára főzzük, leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni.

A lila hagymát vékony csíkra vágjuk. A megtisztított gombák héját lehúzzuk, majd 2 mm vastag szeletekre vágjuk.

Egy magasabb falú serpenyőben 6-7 evőkanálnyi olajat forrósítunk. Először a lila hagymát pirítjuk meg rajta, majd hozzáadjuk a sárgarépát, zöldborsót, végül a gombát. Pár percig közepes lángon pirítjuk. Ezután beleforgatjuk a lecsöpögött tésztát és néha megkavarva hagyjuk kicsit pirulni.

A megpuhult csirkekockákat a zöldséges spagettibe forgatjuk.

Meghintjük sóval, ízesítjük pár tekerés borssal.

Azonnal melegen, apróra vágott metélőhagymával vagy petrezselyemlevéllel megszórva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is