Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg főtt, füstölt sonka (nagyon remek hozzá a húsvéti maradék sonka) 25 dkg fodros nagy kocka tészta 1 kis fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 5 ek olaj só bors ételízesítő 20 dkg mascarpone 150 g tejföl 1 tojás 10 dkg füstölt sajt 2 ek zsemlemorzsa Elkészítése: A sonkát apró kockára vágjuk. A tésztát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2015.08.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg főtt, füstölt sonka (nagyon remek hozzá a húsvéti maradék sonka)
  • 25 dkg fodros nagy kocka tészta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 ek olaj
  • bors
  • ételízesítő
  • 20 dkg mascarpone
  • 150 g tejföl
  • 1 tojás
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 ek zsemlemorzsa


Elkészítése:

A sonkát apró kockára vágjuk. A tésztát bő, sós, olajos vízben kifőzzük roppanósra.

A hagymákat apró kockára vágjuk. Kevés, hevített zsíradékon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a sonkát és a fokhagymát. Tovább pároljuk, ízesítjük sóval, ételízesítővel, majd a tejfölt és a mascarponét jól kikeverjük, majd a sokára ötjük. Összeforraljuk, végezetül levesszük a tűzről és hozzáadjuk a nyers tojást és alaposan összekeverjük.

Egy jénai tálat kikenünk olajjal, megszórjuk zsemlemorzsával.

A kifőtt tésztát összekeverjük a sonkával, beleöntjük a jénaitálba, a tetejét megszórjuk reszelt sajttal, majd a sajt tetejét is megszórjuk kevés zsemlemorzsával.

180 fokos előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
[box style=”info”]Nyáron kovászos uborkával fogyasztjuk![/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is