Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csőben sült túrós csusza recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg fodros nagykocka tészta
  • 3 dl tejföl
  • 25 dkg túró
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 10 húsos szalonna
  • só
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítése

A tésztát a szokásos módon elkezdjük főzni, de ne főzzük teljesen puhára! Amikor kész, akkor szűrjük le.

Amíg a tészta fő, addig ropogósra sütjük a karikára vágott kolbászt és a csíkokra vágott húsos szalonnát.

A túrót villával áttörjük és 3 evőkanál tejföllel kikeverjük. Rászedjük a kifőtt tésztát, összekeverjük és ízlés szerint megsózzuk.

Egy jénait vagy kisebb tepsit kikenünk olajjal, beleöntjük a túrós tésztát, elsimítjuk és a tetejét megkenjük tejföllel.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 20 25 percre, amíg elkezd a tészta pirulni.

Tálalásnál a tetejére sült kolbász karikákat és sült szalonnát teszünk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/csoben-sult-turos-csusza/