A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk, alaposan besózzuk, majd szűrőben lecsepegtetjük. Közben feltesszük a tészta főzővizét forrni, és vékony karikákra vágjuk a hagymát. Kevés olajon egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott cukkinit, a kinyomkodott padlizsánt, és a szeletelt répát. Ha szükséges, kevés vizet öntünk hozzá.
Borsozzuk, hozzáadjuk a köményt és a koriandert, majd lefedjük és pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor hozzákeverjük a fetát, amely a hőtől krémessé olvad. Belekeverjük a megfőtt tésztát és az apróra vágott petrezselymet, majd megkóstoljuk, és ha szükséges, tovább fűszerezzük.
Az egészet egy morzsázott tálba vagy közepes tepsibe öntjük, ráöntjük a tejszínt, és a tetejére reszeljük a füstölt sajtot. 200°C-on kb. 40 percig sütjük.