Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Csőben sült zöldséges penne recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 nagyobb cukkini
  • 2 db padlizsán
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 25 dkg penne tészta
  • 20-25 dkg fetasajt
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • só
  • bors
  • őrölt kömény
  • őrölt koriander
  • petrezselyemzöld
  • olaj
  • zsemlemorzsa
Csőben sült zöldséges penne

Elkészítése

A padlizsánt meghámozzuk, felkockázzuk, alaposan besózzuk, majd szűrőben lecsepegtetjük. Közben feltesszük a tészta főzővizét forrni, és vékony karikákra vágjuk a hagymát. Kevés olajon egy nagyobb serpenyőben megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a kockákra vágott cukkinit, a kinyomkodott padlizsánt, és a szeletelt répát. Ha szükséges, kevés vizet öntünk hozzá.

Borsozzuk, hozzáadjuk a köményt és a koriandert, majd lefedjük és pároljuk, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ekkor hozzákeverjük a fetát, amely a hőtől krémessé olvad. Belekeverjük a megfőtt tésztát és az apróra vágott petrezselymet, majd megkóstoljuk, és ha szükséges, tovább fűszerezzük.

Az egészet egy morzsázott tálba vagy közepes tepsibe öntjük, ráöntjük a tejszínt, és a tetejére reszeljük a füstölt sajtot. 200°C-on kb. 40 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/csoben-sult-zoldseges-penne/