Elkészítése
Hozzávalók:
- 25 dkg csusza tészta
- 1 dl tejföl
- 5 dkg tehéntúró
- 3 dkg trappista sajt
- 3 dkg Niva Pakina (penészes sajt)
- 3 dkg Orda (fokhagymás, petrezselymes sajt)
- 5 dkg darabolt bacon
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 csokor petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifőzzük.
Közben egy serpenyőben a bacont megsütjük, rátesszük az aprított fokhagymát. A felét félretesszük.
A serpenyőbe rászedjük a tésztát, ráöntjük a tejfölt, összekeverjük. Rövid ideig együtt sütjük.
Majd tálalunk: szedünk a tányérra tésztát, szaggatunk rá a túróból és a sajtokból, szórunk rá sült bacont, tépünk rá petrezselymet.
[box style=”info”]Már régóta vágytam egy csuszára, de egy kicsit mást, különlegesebbet szerettem volna készíteni.. Így született meg ez az étel.[/box]

