Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 csomag pizzatészta 1 db zsenge zöld cukkini 1 cs újhagyma 1 kisebb csokor petrezselyemzöld 2 ek laktózmentes tejföl só őrölt színes bors 1 tk ételízesítő 1 ek olívaolaj 3 dkg laktózmentes vaj 1 db mozzarella feltétnek ízlés szerint többféle apró, zsenge cukkini Elkészítése: A zsenge cukkinit vágjuk fel kisebb kocákra, az újhagymát vágjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2017.11.05.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 csomag pizzatészta
  • 1 db zsenge zöld cukkini
  • 1 cs újhagyma
  • 1 kisebb csokor petrezselyemzöld
  • 2 ek laktózmentes tejföl
  • őrölt színes bors
  • 1 tk ételízesítő
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 dkg laktózmentes vaj
  • 1 db mozzarella
  • feltétnek ízlés szerint többféle apró, zsenge cukkini


Elkészítése:

A zsenge cukkinit vágjuk fel kisebb kocákra, az újhagymát vágjuk vékony csíkokra, a petrezselyemzöldet pedig vágjuk fel apróra.

Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat és a vajat, majd adjuk hozzá a felcsíkozott újhagymát, és pároljuk pár percig.

Ezután adjuk hozzá a felkockázott cukkinit, szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemzölddel és az ételízesítővel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, keverjük alaposan össze, és pároljuk puhára. (ha a cukkini nem enged elég levet és szükséges, akkor egy pici vizet önthetünk alá, nehogy leégjen)

Amikor a cukkini puhára párolódott, adjuk hozzá a tejfölt, majd turmixoljuk össze.

A pizzatésztát óvatosan csomagoljuk ki, majd a papírral együtt tegyük át egy tepsire.

Ezután kanalazzuk rá a leturmixolt cukkinit, majd pakoljuk rá a pici, zsenge cukkiniket. (arra figyeljünk, nehogy túl sok cukkinikrém kerüljön rá)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 percig. Ekkor vegyük ki a sütőből, csipkedjük rá a mozzarellát, majd helyezzük vissza pár percre, hogy a sajt ráolvadjon.

Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Nyár Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is