Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 12 db cannelloni (1 csomag) 0,5 kg darált sertéshús 3 ek napraforgó olaj 1 közepes fej vöröshagyma 4 dl paradicsomlé (vagy vízzel hígított paradicsompüré) só ízlés szerint bors ízlés szerint oregánó ízlés szerint majoránna ízlés szerint provence-i fűszerkeverék ízlés szerint ketchup 2 gerezd fokhagyma 10 dkg sajt szalonna kolbász A tál kikenéséhez 1 ek […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Katherine
Beküldte: 2014.12.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 12 db cannelloni (1 csomag)
  • 0,5 kg darált sertéshús
  • 3 ek napraforgó olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 4 dl paradicsomlé (vagy vízzel hígított paradicsompüré)
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • oregánó ízlés szerint
  • majoránna ízlés szerint
  • provence-i fűszerkeverék ízlés szerint
  • ketchup
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • szalonna
  • kolbász

A tál kikenéséhez

  • 1 ek vaj


Elkészítése:

Az apróra szelt hagymát olajon megpirítjuk (kis szalonnával és kolbásszal). Hozzáadjuk és fehérre sütjük a darált húst.

Ráöntjük a paradicsomlevet, ízlés szerint fűszerezzük, és belereszeljük a fokhagymát, ketchupot (ha nem elég édes, cukrozzuk). Összefőzzük, hogy a hús nagyjából megpuhuljon.

A kész szószt a tésztába töltjük.

A megtöltött és a kivajazott közepes tepsibe sorakoztatott tésztákra néhány evőkanál vizet locsolunk.

Ráöntjük a maradék paradicsomszószt úgy, hogy elfedje a tésztát (ha esetleg nem lenne elég a maradék, akkor felforralunk és fűszerezünk egy kis adag paradicsomlét, és ezzel pótoljuk).

Előmelegített, forró sütőben, körülbelül 25-30 percig sütjük 200°C-on alufóliával lefedve, hogy a tészta megpuhuljon, majd megszórjuk sajttal, visszatesszük és pirulásig sütjük.

[box style=”info”]Én ketchupot tettem bele, mert nálunk az édeskés íz a megszokott.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Katherine
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is