Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Édes tészták

Tészta félék receptjei

Daramorzsa meggymártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A búzadarát, a lisztet és a tejet egy nagyobb tálban összekeverjük, majd hagyjuk állni kb. 1 órán keresztül, hogy a dara jól megszívja magát. Ezt követően hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, a cukrot, és alaposan elkeverjük a tojásokkal. Ha szeretnénk, mazsolát is keverhetünk bele. Egy nagyobb serpenyőben vajat melegítünk közepes lángon. A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2013.05.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A búzadarát, a lisztet és a tejet egy nagyobb tálban összekeverjük, majd hagyjuk állni kb. 1 órán keresztül, hogy a dara jól megszívja magát.

Ezt követően hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, a cukrot, és alaposan elkeverjük a tojásokkal. Ha szeretnénk, mazsolát is keverhetünk bele.

Egy nagyobb serpenyőben vajat melegítünk közepes lángon. A tésztát a serpenyőbe öntjük, és kb. 15 percig sütjük, miközben folyamatosan kevergetjük, hogy darabos, morzsás állaga legyen. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen le.

A kész daramorzsát melegen tálaljuk. Lekvárral, porcukorral vagy bármilyen gyümölcsmártással (pl. meggymártással) kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is