Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Daramorzsa meggymártással recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg búzadara
  • 1,5 evőkanál finomliszt
  • 5 dl tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 6 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • mazsola (ízlés szerint)
  • 2-3 evőkanál vaj (a sütéshez )

Elkészítése

A búzadarát, a lisztet és a tejet egy nagyobb tálban összekeverjük, majd hagyjuk állni kb. 1 órán keresztül, hogy a dara jól megszívja magát.

Ezt követően hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a vaníliás cukrot, a cukrot, és alaposan elkeverjük a tojásokkal. Ha szeretnénk, mazsolát is keverhetünk bele.

Egy nagyobb serpenyőben vajat melegítünk közepes lángon. A tésztát a serpenyőbe öntjük, és kb. 15 percig sütjük, miközben folyamatosan kevergetjük, hogy darabos, morzsás állaga legyen. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen le.

A kész daramorzsát melegen tálaljuk. Lekvárral, porcukorral vagy bármilyen gyümölcsmártással (pl. meggymártással) kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/daramorzsa-meggymartassal/