Elkészítése
Előkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk, majd félretesszük. A sajt lereszeljük, hogy tálaláskor azonnal szórhassuk az ételre.
Ragu:
Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Ezután hozzáadjuk a darált húst és folyamatosan kevergetve addig sütjük, amíg a hús kifehéredik.
Ekkor megszórjuk sóval, majd pár keverés után rászórjuk a fűszerpaprikát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst és felöntjük a paradicsomlével. Ha túl sűrűnek találjuk a szószt, kevés vízzel hígíthatjuk még.
Borssal, zúzott fokhagymával, oregánót és bazsalikommal ízesítjük, ezután készre főzzük a ragut.
Tészta:
Egy nagy lábasban vizet forralunk, megsózzuk és kevés olajat adunk hozzá. A tésztát a lobogó vízben kifőzzük, közben időnként megkeverjük, hogy ne ragadjon össze. Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük.
Tálalás:
A leszűrt tésztát összekeverjük a paradicsomos-húsos szósszal és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.
Tipp:
Ha szeretnénk karakteresebb ízt, akkor a szószhoz keverhetünk kevés csípős paprikát vagy chilipelyhet. Friss bazsalikommal a legízletesebb, de a szárított változattal is jól működik a recept.


