Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Darárt húsos spagetti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 500 g spagetti tészta
  • 0,5 kg darált hús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dl paradicsomlé
  • 5 teáskanál fűszerpaprika
  • 2 kávéskanál só
  • ízlés bors
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom (vagy 5-6 levél)
  • sajt

Elkészítése

Előkészítés:

A vöröshagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk, majd félretesszük. A sajt lereszeljük, hogy tálaláskor azonnal szórhassuk az ételre.

Ragu:

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Ezután hozzáadjuk a darált húst és folyamatosan kevergetve addig sütjük, amíg a hús kifehéredik.

Ekkor megszórjuk sóval, majd pár keverés után rászórjuk a fűszerpaprikát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húst és felöntjük a paradicsomlével. Ha túl sűrűnek találjuk a szószt, kevés vízzel hígíthatjuk még.

Borssal, zúzott fokhagymával, oregánót és bazsalikommal ízesítjük, ezután készre főzzük a ragut.

Tészta:

Egy nagy lábasban vizet forralunk, megsózzuk és kevés olajat adunk hozzá. A tésztát a lobogó vízben kifőzzük, közben időnként megkeverjük, hogy ne ragadjon össze. Amikor a tészta megfőtt, leszűrjük.

Tálalás:

A leszűrt tésztát összekeverjük a paradicsomos-húsos szósszal és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Tipp:

Ha szeretnénk karakteresebb ízt, akkor a szószhoz keverhetünk kevés csípős paprikát vagy chilipelyhet. Friss bazsalikommal a legízletesebb, de a szárított változattal is jól működik a recept.

https://receptneked.wps.hu/teszta/darart-husos-spagetti/