Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Különleges tészták

Édes csusza tepsiben

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg csuszatészta 50 dkg túró 2 cs főzős vaníliás pudingpor 8 dl tej 4 tojásfehérje 2 cs vaníliás cukor 10 dkg aszalt sárgabarack vagy mazsola 1 citrom reszelt héja 5 dkg vaj Elkészítése: A pudingokat megfőzzük a tejben a leírás szerint. A még forró pudinghoz keverjük a felvert tojáshabot. A csuszatésztát kifőzzük egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Erzsébet Bán
Beküldte: 2014.02.02.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg csuszatészta
  • 50 dkg túró
  • 2 cs főzős vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 4 tojásfehérje
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 10 dkg aszalt sárgabarack vagy mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg vaj


Elkészítése:

A pudingokat megfőzzük a tejben a leírás szerint. A még forró pudinghoz keverjük a felvert tojáshabot. A csuszatésztát kifőzzük egy kicsit maradjon keményebb, majd forgassuk meg egy kis vajban.

Kivajazott tepsibe simítsuk a tészta felét, morzsoljuk rá a fele túrót, szórjuk meg vaníliás cukorral, aprított barackkal vagy mazsolával, szórjuk meg a citromhéjjal, majd kenjük rá a pudingos hab felét. Ugyanezt a műveletet ismételjük, a tetejére a pudingos hab kerüljön.

A végén a tetejére tegyünk vajdarabkákat, majd a kb 30 perc alatt süssük készre 180 fokon. Akkor jó, ha már a teteje is színt kap.

[box style=”info”]A pudingba én tettem egy kis cukrot. Tálalni lehet joghurttal kikevert híg tejföllel is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is