Elkészítése
A tejet feltesszük melgedni és még hidegen hozzáadjuk a búzadarát és 1 evőkanál porcukorral ízesítjük. Folytonos, lassú keverés mellett sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Félretesszük és langyosra hűtjük.
Kb 2 dkg vajat (szigorúan vaj, nem olaj!) felhevítünk egy magasabb falú serpenyőben. A forró vajra rátesszük a zsemlemorzsát és folyamatos keverés mellett aranyszínűre pirítjuk. A gyönyörűen megpirult morzsát megszórjuk 1 evőkanál porcukorral és elkeverjük.
Egy evőkanállal galuskákat szaggatunk rá a langyos, sűrű grízből, amiket alaposan beleforgatunk.
Ha valaki szeretne inkább gombócokat formálni belőle, bátran megteheti, én valahogy ezeket az amorf galuskákat részesítem inkább előnyben.
Az öntethez a tejfölt elkeverjük a porcukorral, ezzel díszítve tálaljuk a galuskákat.


