Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Édes tészták

Tészta félék receptjei

Édes tejbegríz galuska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejet feltesszük melgedni és még hidegen hozzáadjuk a búzadarát és 1 evőkanál porcukorral ízesítjük. Folytonos, lassú keverés mellett sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Félretesszük és langyosra hűtjük. Kb 2 dkg vajat (szigorúan vaj, nem olaj!) felhevítünk egy magasabb falú serpenyőben. A forró vajra rátesszük a zsemlemorzsát és folyamatos keverés mellett aranyszínűre pirítjuk. A gyönyörűen megpirult […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
enicipicikonyham
Beküldte: 2018.05.30.

Galuskához

Öntethez

Elkészítése

A tejet feltesszük melgedni és még hidegen hozzáadjuk a búzadarát és 1 evőkanál porcukorral ízesítjük. Folytonos, lassú keverés mellett sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Félretesszük és langyosra hűtjük.

Kb 2 dkg vajat (szigorúan vaj, nem olaj!) felhevítünk egy magasabb falú serpenyőben. A forró vajra rátesszük a zsemlemorzsát és folyamatos keverés mellett aranyszínűre pirítjuk. A gyönyörűen megpirult morzsát megszórjuk 1 evőkanál porcukorral és elkeverjük.

Egy evőkanállal galuskákat szaggatunk rá a langyos, sűrű grízből, amiket alaposan beleforgatunk.

Ha valaki szeretne inkább gombócokat formálni belőle, bátran megteheti, én valahogy ezeket az amorf galuskákat részesítem inkább előnyben.

Az öntethez a tejfölt elkeverjük a porcukorral, ezzel díszítve tálaljuk a galuskákat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
enicipicikonyham
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is