Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édes tejbegríz galuska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Galuskához

  • 5 dl tej
  • 5 evőkanál búzadara
  • 2 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 dkg vaj

Öntethez

  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál porcukor

Elkészítése

A tejet feltesszük melgedni és még hidegen hozzáadjuk a búzadarát és 1 evőkanál porcukorral ízesítjük. Folytonos, lassú keverés mellett sűrű tejbegrízt főzünk belőle. Félretesszük és langyosra hűtjük.

Kb 2 dkg vajat (szigorúan vaj, nem olaj!) felhevítünk egy magasabb falú serpenyőben. A forró vajra rátesszük a zsemlemorzsát és folyamatos keverés mellett aranyszínűre pirítjuk. A gyönyörűen megpirult morzsát megszórjuk 1 evőkanál porcukorral és elkeverjük.

Egy evőkanállal galuskákat szaggatunk rá a langyos, sűrű grízből, amiket alaposan beleforgatunk.

Ha valaki szeretne inkább gombócokat formálni belőle, bátran megteheti, én valahogy ezeket az amorf galuskákat részesítem inkább előnyben.

Az öntethez a tejfölt elkeverjük a porcukorral, ezzel díszítve tálaljuk a galuskákat.

https://receptneked.wps.hu/teszta/edes-tejbegriz-galuska/