Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Édes, tejmentes nudli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A nudlihoz

  • 25 dkg burgonya
  • 10 dkg finomliszt (kb)
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 0,5 csapott evőkanál búzadara
  • liszt a szóráshoz

Az édes-totus feltéthez

  • 30 dkg totu (ebből 5 dkg krémesre keverve)
  • 5 dkg vaniliás xilit vagy eritit
  • 0,5 citrom héja és leve

Elkészítése

A burgonyát vagy héjában főzzük meg és aztán hámozzuk vagy meghámozzuk felkockázzuk és enyhén sós vízben megfőzzük.

A főtt, kihűlt burgonyát burgonyanyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást, a sót, a búzadarát és a lisztet a burgonyától függően és összegyúrjuk. Kissé ragacsos tésztát kell kapjunk.

Ezután lisztezett deszkán vékony, kisujjnyi vastagságú rudakat sodrunk a tésztából és kb 3 cm-es egyforma darabokra vágjuk.

Kissé megsodorjuk a darabkákat, majd lobogó, sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a nudlik a víz tetejére már ki is szedhető.

A feltét hozzávalóit összekeverjük, majd a meleg nudlihoz keverjük. Azonnal vagy kihűtve is tálalható.

https://receptneked.wps.hu/teszta/edes-tejmentes-nudli/