Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pizzák

Tészta félék receptjei

Egyszerű szalámis-kukoricás pizza

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 30 dkg liszt 1 csapott tk só 3 ek olaj 1,5 dkg friss élesztő 1,6 dl víz Szószhoz: 2 dl házi paradicsomlé 2 ek olaj 1-2 ek liszt 1 csipet só 1 csipet cukor 0,5 kk morzsolt oregánó 0,5 kk morzsolt bazsalikom Feltéthez: 15 dkg szalámi 3 ek morzsolt csemegekukorica 15 dkg trappista […]

Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 adag
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.06.02.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csapott tk só
  • 3 ek olaj
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1,6 dl víz

Szószhoz:

  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 2 ek olaj
  • 1-2 ek liszt
  • 1 csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 0,5 kk morzsolt oregánó
  • 0,5 kk morzsolt bazsalikom

Feltéthez:

  • 15 dkg szalámi
  • 3 ek morzsolt csemegekukorica
  • 15 dkg trappista sajt


Elkészítése:

A tésztához az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, elkeverjük (nem szükséges futtatni), majd az átszitált liszthez öntjük, amiben elkevertük a sót. Hozzáadjuk az olajat és alaposan kidagasztjuk.

Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Közben a szószhoz a lisztet elkeverjük az olajjal. Mérsékelt lángon világosra pirítjuk. Hozzáadjuk a paradicsomlevet, amit kavargatva hagyunk besűrűsödni. Ízesítjük egy kevés sóval, cukorral, oregánóval, bazsalikommal.

Ha kellőképpen besűrűsödött, kicsit félretesszük hűlni.

A megkelt tésztát gáz tepsi nagyságúra elnyújtjuk, majd a vajjal kikent és liszttel megszórt tepsibe fektetjük.

Lekenjük a szósszal. Megpakoljuk a szalámival, rászórjuk a kukoricát és meghintjük durvára reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

[box style=”info”]Roppant egyszerű pizza a hűtőben talált szalámi, sajt eltüntetésére. Szép nagy adag, de ez is pillanatok alatt elfogyott :-)[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is