Elkészítése
Tészta elkészítése
Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, sót, olajat és a tojást, majd közepesen lágy tésztát gyúrunk. Letakarva 35-40 percig kelesztjük, amíg a duplájára nem nő.
Feltét előkészítése
A vöröshagymát apróra vágjuk, a bacont vagy tarját kis kockákra daraboljuk.
Összeállítás
A megkelt tésztát egy nagy gáztepsibe nyújtjuk. Megkenjük a tejföllel, egyenletesen rászórjuk a hagymát, majd a húst.
Sütés
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon körülbelül 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tipp
A lepényt tálalás előtt megszórhatjuk kevés friss petrezselyemmel vagy metélőhagymával. Frissen, melegen a legfinomabb, de hidegen is jól fogyasztható.
