Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lepények

Tészta félék receptjei

Elzászi hagymás lepény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez az elzászi hagymás lepény laktató és egyszerűen elkészíthető fogás. A puha, kelt tészta, a tejfölös alap, a hagyma és a húsos feltét együtt igazán ízletes kombinációt alkot. Ideális választás hétvégi ebédhez vagy vacsorához, de vendégváróként is remekül megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.10.31.

Tészta

Feltét

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, sót, olajat és a tojást, majd közepesen lágy tésztát gyúrunk. Letakarva 35-40 percig kelesztjük, amíg a duplájára nem nő.

Feltét előkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, a bacont vagy tarját kis kockákra daraboljuk.

Összeállítás

A megkelt tésztát egy nagy gáztepsibe nyújtjuk. Megkenjük a tejföllel, egyenletesen rászórjuk a hagymát, majd a húst.

Sütés

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon körülbelül 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

A lepényt tálalás előtt megszórhatjuk kevés friss petrezselyemmel vagy metélőhagymával. Frissen, melegen a legfinomabb, de hidegen is jól fogyasztható.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is