Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Elzászi hagymás lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • kevés cukor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 db tojás

Feltét

  • 3 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg bacon (vagy tarja )

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt langyos tejben egy kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, sót, olajat és a tojást, majd közepesen lágy tésztát gyúrunk. Letakarva 35-40 percig kelesztjük, amíg a duplájára nem nő.

Feltét előkészítése

A vöröshagymát apróra vágjuk, a bacont vagy tarját kis kockákra daraboljuk.

Összeállítás

A megkelt tésztát egy nagy gáztepsibe nyújtjuk. Megkenjük a tejföllel, egyenletesen rászórjuk a hagymát, majd a húst.

Sütés

Előmelegített sütőben, közepes hőfokon körülbelül 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.

Tipp

A lepényt tálalás előtt megszórhatjuk kevés friss petrezselyemmel vagy metélőhagymával. Frissen, melegen a legfinomabb, de hidegen is jól fogyasztható.

https://receptneked.wps.hu/teszta/elzaszi-hagymas-lepeny/