Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Eredeti carbonara recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 tojássárgája
  • 40 g parmezán sajt ( plusz a tálaláshoz)
  • 150 g darabolt pancetta (vagy bacon)
  • 200 g spagetti tészta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál őrölt bors (vagy ízlés szerint)
  • ízlés szerint lehet sót hozzáadni, ha a szalonna nem elég sós
  • olaj (olíva)

Elkészítése

A tésztát a szokásos módon kifőzzük.

A darabolt pancettát vagy bacont elkezdjük kisütni, közben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a borsot.

Közben a tojássárgákat kissé felverjük, majd hozzáadjuk a reszelt parmezánt és jól összekeverjük.

Amikor kisült a szalonna zsírja, akkor hozzáadjuk a vízből még forrón a tésztát és néhány kanálnyit a tészta főzővízéből és alaposan összekeverjük.

Amint összeforgattuk, akkor folyamatos keverés mellett hozzácsorgatjuk a tojássárgás keveréket és még annyi vizet adunk hozzá, hogy jó krémes legyen az ételünk. 1-2 percig kevergetjük, majd reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/eredeti-carbonara/