Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Extra epres grízes tészta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 kg metélt
  • 2,5 dl búzadara (1 bögre)
  • 4 evőkanál olaj
  • só
  • porcukor
  • eperlekvár
  • 25 dkg eper

Elkészítése

Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, negyedekre vágjuk, kristálycukorral enyhén megszórjuk és tálalásig félretesszük.

A búzadarát az olajon egy csipet sóval (folyamatosan kevergetve, hogy le ne égjen) barnára pirítjuk, végül 1,5 dl vízzel felöntjük és jól átkeverjük.

Miután a pirított gríz magába szívta a vizet, elzárjuk a lángot és félretesszük.

A tésztát sós, lobogó vízben puhára főzzük, leszűrjük, hideg vízzel egyszer átöblítjük és összekeverjük a lepirított búzadarával.

Tálaláskor a tányérra szedett grízes tésztát megszórjuk porcukorral, adagolunk rá eperdzsemet és a tetejére ízlés szerint 1-2 evőkanál cukrozott epret is rakhatunk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/teszta/extra-epres-grizes-teszta/