Elkészítése
Hozzávalók:
Thang zhong:
- 25 g liszt
- 125 ml tej
Tészta:
- 500 g sima liszt
- 1 ek tejpor
- 3 ek cukor
- 1 csipet só
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 150 ml tej
- 20 g élesztő
- 80 g vaj
Töltelék:
- 100 g barna cukor
- 1 ek őrölt fahéj
- 50 g vaj
Öntet:
- 100 ml tej
- 1 ek vaníliás cukor
Elkészítése:
Thang zhong készítése:
A tejet a liszttel simára keverjük, és közepes tűzön, folytonos keverés mellett besűrítjük. Hagyjuk kihűlni.
A tészta készítése:
A tészta hozzávalóit az olvasztott vajon kívül keverőtálba tesszük, és hozzáadunk a kihűlt thang zhongot. Elkezdjük dagasztani, majd pár perc után hozzáadjuk a felolvasztott vajat. Tovább dagasztjuk még kb. 5 percig, hogy szép fényes legyen a tészta. (Ha a tészta túl lágy, ragacsos, adjunk még hozzá lisztet, hogy egy jó rugalmas tésztát kapjunk.) A jól összedolgozott tésztát kelesztőtálban egy órán át kelesztjük. Ha már duplájára kelt a tészta, lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk.
A töltelék készítése:
A töltelékhez a vajat felolvasztjuk, majd elkenjük a kinyújtott tésztán. A barna cukor és fahéj keverékével jól megszórjuk a tésztát, majd szorosan feltekerjük. Kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A tepsiben még fél órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütjük. Még forrón, ecset segítségével lekenjük a meleg vaníliás tejjel.
Tipp:
Aki nem szereti a fahéjas csigát, megtöltheti kakaós cukorral is.

