Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 250 g túró 100 g cukor 1 csipet só 5 ek olaj 250 g liszt 1 tk sütőpor 50 ml tej Töltelék: 4 ek olaj 4 ek porcukor 2 ek fahéj Elkészítése: A túrót összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd alaposan átkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és annyi tejet, hogy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2015.04.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 250 g túró
  • 100 g cukor
  • 1 csipet só
  • 5 ek olaj
  • 250 g liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 50 ml tej

Töltelék:

  • 4 ek olaj
  • 4 ek porcukor
  • 2 ek fahéj


Elkészítése:

A túrót összekeverjük a cukorral, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd alaposan átkeverjük.

Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és annyi tejet, hogy jól formázható tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 3-4 mm vastagra, majd lekenjük olajjal.

A porcukrot összekeverjük az őrölt fahéjjal, és rászórjuk a tésztára. Feltekerjük, és kb. 1 cm vastagságú szeletekre vágjuk. A szeleteket sütőpapírral bélelt tepsiben 180 °C-on kb. 20-25 perc alatt megsütjük.

[box style=”info”]Tehetünk apróra vágott gyümölcsöt is a tésztára.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Szlovák Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is