Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál só
  • 1 db tojás
  • 5 dkg élesztő
  • tej (mennyit felvesz a tészta)
  • olaj

Elkészítése

Az élesztőt a szokásos módon felfuttatjuk, miközben kimérjük a többi hozzávalót. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a tésztához, és jól bedagasztjuk. A dagasztás végén hozzákeverünk egy evőkanálnyi étolajat is, hogy még puhább legyen a tészta. Lefedve, langyos helyen duplájára kelesztjük, majd kinyújtjuk.

Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a tésztát (nem a legnagyobb méretűt használjuk, hanem egy mérettel kisebbet), és a gyúrótáblán újabb 10-15 percig kelesztjük a fánkokat.

Közben felforrósítjuk az olajat, és magas lángon kisütjük a fánkokat, amíg aranybarnák nem lesznek.

Porcukorral, vaníliás cukorral és lekvárral kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/fank-3/