Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 70 dkg liszt ( BL55 ) 5 dl víz 1 evő kanál méz 2,5 dkg élesztő (friss) 1 kk só 1 ek vaj + csipet liszt (tepsi kikenése) Elkészítése: 2,5 dl meleg vízben, feloldom a kanál mézet. Belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. (10 perc) Beleöntöm a keverőüstbe, hozzáadom a lisztet, sót és a maradék […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Ellak
Beküldte: 2016.10.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt ( BL55 )
  • 5 dl víz
  • 1 evő kanál méz
  • 2,5 dkg élesztő (friss)
  • 1 kk só
  • 1 ek vaj + csipet liszt (tepsi kikenése)


Elkészítése:

2,5 dl meleg vízben, feloldom a kanál mézet. Belemorzsolom az élesztőt és felfuttatom. (10 perc)

Beleöntöm a keverőüstbe, hozzáadom a lisztet, sót és a maradék 2,5 dl vizet.

5 perc alatt, 1-es fokozatban kikeverem. Kézzel is csak 10-15 perc.

eleg helyen, konyharuhával letakarva 1 órát kelesztem.

Amikor duplájára kelt, kilisztezett deszkán, jól kinyomom a levegőt a tésztából áthajtogatással.

Cipót formázok belőle, majd bevagdosom a tetején.

Sütő tepsit kivajazom, csipet liszttel megszórom. 30 percet még pihentetem.

Egy kis zománcos edénybe vizet teszek a sütő aljába.

A cipót beteszem 220 fokon, hőlégkeverésre állítom a sütőt.

15 perc múlva átállítom a sütőt 190 fokra, és még 30 percet sütöm míg szép aranybarna nem lesz.

[box style=”info”]Van aki római cserepet használ . Előtte áztassa be jó 1 órát . A tészta nem szárad , szépen sül.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Ellak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is