Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Frutti di mare recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 25 dkg tenger gyümölcse (bébipolip, tintahal, rák és feketekagylóhús)
  • 15 dkg páncélos főtt óriásgarnéla
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 db paradicsom
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 kávéskanál só
  • 1 teáskanál aprított bazsalikom
  • 1 teáskanál aprított petrezselyemzöld
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 0,5 kg spagetti tészta

Elkészítése

Egy wokban felhevítjük az olajat és aranysárgára sütjük benne a fokhagyma gerezdeket.

Ezután beletesszük a tenger gyümölcseit és a páncélos garnélákat, majd pár perc alatt átsütjük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a fűszereket, beleöntjük a bort és 20-25 perc alatt gyakran kevergetve/átforgatva készre főzzük.

Mialatt főnek a rákok, egy fazékban vizet forralunk, hozzáadunk 1 kk sót és a tésztát 3-4 perc alatt roppanósra (al dente) főzzük, leszűrjük és félretesszük.

A wokban megfőtt lédús ételhez keverjük a paradicsomszószt, beletesszük a tésztát és 1-2 perc alatt beforraljuk, míg a tészta magába szívja a szaft nagyját és készre puhul.

Citrom szeletekkel együtt parmezánt ráreszelve még forrón tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/teszta/frutti-di-mare/