Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fusilli babos-húsos raguval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók:

  • 30 dkg fusilli tészta
  • 30 dkg darált hús
  • 2 evőkanál olaj
  • 10 dkg szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 dl víz
  • 1 doboz babkonzerv
  • 15 dkg sajt
  • só
  • bors

Elkészítése

A tésztát sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

A szalonnát és a meghámozott hagymákat feldaraboljuk.

A felhevített olajon a hagymákat elkezdjük pirítani, majd rádobjuk a szalonnát és azzal is pirítjuk. Ezután rátesszük a darált húst és a fűszereket.

Kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a vizet, paradicsomlevet és fedő alatt készre főzzük.

Hozzáöntjük a levétől leszűrt babot és még 2-3 percig együtt forraljuk.

A kifőtt tésztával összekeverjük, majd forrón tányérokra szedjük. Reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/fusilli-babos-husos-raguval-2/