Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Fusilli babos-húsos raguval recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg fusilli száraz tészta
  • 30 dkg darált hús
  • 1 ek étolaj
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 db közepes vörös hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors ízlés szerint
  • 1 tk olasz fűszerkeverék
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 1 dl víz
  • 1 kis doboz bab konzerv
  • 15 dkg reszelt sajt


Elkészítése:

A tésztát sós vízben kifőzzük, a szalonnát apróra feldaraboljuk, a hagymát felaprítjuk.

Az étolajon a hagymákat áthevítjük, majd rádobjuk a szalonnát és megpirítjuk.

Ezután rátesszük a darált húst és a fűszereket is.

Kevergetve, fehéredésig pirítjuk, majd hozzáadjuk a vizet és a paradicsom levet és fedő alatt készre főzzük.

Ha megfőzz, hozzáöntjük a levétől leszűrt babkonzervet, majd még 2-3 percig forraljuk.

Összekeverjük a kifőtt tésztával és forrón, reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

 

https://receptneked.wps.hu/teszta/fusilli-babos-husos-raguval/