Hozzávalók:
- 25 dkg fusilli
- 25 dkg csiperkegomba
- 1 vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 szál újhagyma zöldjével
- 1 csípős hegyes paprika
- 2 chili paprika
- 2 paradicsom
- 1 ek fekete olívavogyó
- 1 ek chilivel töltött zöld olívabogyó
- 1 ek ketchup
- 1 ek chiliszósz
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- kakukkfű
- oregán
- olívaolaj
- 15 dkg lángolt kolbász
Elkészítése:
A vöröshagymát, a fokhagymát felaprítjuk, az újhagymát felkarikázzuk, a zöldjét félretesszük. A paprikát és a gombát felszeleteljük, a paradicsomot nyolcadoljuk.
Egy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a paprikát, majd a gombát, végül a paradicsomot, s az olívabogyókat. Fűszerezzük. Locsoljunk rá ketchupot és chiliszószt.
Közben a tésztához a vizet felforraljuk, sózzuk, beletesszük a tésztát.
A kolbászt felkarikázzuk, a gombapörkölthöz adjuk.
Amikor minden megfőtt, tálalunk. A tányérra szedünk a tésztából, s rátesszük a gombapörköltet. Megszórjuk újhagyma zölddel. Vörösbort kínálhatunk mellé.
[box style=”info”]Olaszos ízhatású, nagyon finom, tésztás étel.[/box]