Elkészítése
Hozzávalók:
- 320 g fagyasztott garnélarák
- 3 vöröshagyma (kisebb)
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 paradicsom
- 220 ml paradicsomszósz
- 150 ml vörösbor
- 500 g spagetti
- olívaolaj
- petrezselyemzöld
- só
- őrölt feketebors
- reszelt sajt
Elkészítése:
Egy wokban felmelegítjük az olívaolajat, hozzáadjuk a kockára felvágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát. Ezeket megpároljuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott paradicsomot, a paradicsomszószt és a vörösbort.
Megsózzuk, meghintjük őrölt fekete borssal. Lassú tűzön hagyjuk forrni kb. 10 percen át fedő nélkül, hogy kicsit besűrűsödjön. Hozzáadjuk a felvágott petrezselyemzöldet (vagy szárított petrezselymet) és a garnélarákokat.
Tovább forraljuk enyhe tűzön még 5 percig. Ezalatt kifőzzük a tésztát. Tálaláskor a spagettire szedünk a garnélarákos szószból, és meghintjük reszelt sajttal.

