Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók:  20 dkg konyhakész rák 1 salotta hagyma 2 gerezd fokhagyma 4 koktél paradicsom 1 dl fehér száraz bor 2 ek olívaolaj 1 dl főzőtejszín 6 bazsalikomlevél só bors csipet chili 15 dkg spagetti 1 ek citromlé Elkészítése: A tésztát elkezdjük főzni bő, sós, étolajos vízben. Al dentére főzzük. Egy serpenyőben olajat hevítünk, és beledobjuk […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2015.06.26.

Elkészítése

Hozzávalók:

  •  20 dkg konyhakész rák
  • 1 salotta hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 koktél paradicsom
  • 1 dl fehér száraz bor
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 dl főzőtejszín
  • 6 bazsalikomlevél
  • bors
  • csipet chili
  • 15 dkg spagetti
  • 1 ek citromlé


Elkészítése:

A tésztát elkezdjük főzni bő, sós, étolajos vízben. Al dentére főzzük.

Egy serpenyőben olajat hevítünk, és beledobjuk a megtisztított, felaprított salotta hagymát. Egy percig pirítjuk, majd következik a felszeletelt fokhagyma további egy percre, majd a koktélparadicsommal további egy perces pirítás, végezetül a rákokat bobjuk a serpenyőbe, és további egy percet pirítjuk.

Ráöntjük a bort, ízesítjük sóval, borssal, chilivel, és csíkokra felvágott bazsalikomlevéllel. Ha felforrt, hozzáadjuk a tejszínt, ha újra forr, kész a tejszínes rák.

A kifőtt tésztára borítjuk, összekeverjük, meglocsoljuk citromlével, és kevés olívaolajjal.

[box style=”info”]Én mindig konyhakész rákot veszek.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is