Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gazdaságos tepsis pizza recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók két tepsi pizza tésztához

  • 1 kg liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 dl fehérbor
  • víz

Öntethez

  • 0,5 liter paradicsomszósz (papírdobozos)
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó
  • 2 teáskanál ételízesítő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál vörösborecet ( vagy kevesebb ételecet)
  • 2 teáskanál oliva olaj

Elkészítése

A lisztből kiveszünk egy kis maréknyit, a többit egy keverőtálba tesszük és a közepébe mélyedést csinálunk. Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben egy kevés cukorral. A felfutott élesztőt a mélyedésbe öntjük, majd oldalról ráhúzzuk a lisztet. Rászórjuk a sót, ráöntjük a bort és az étolajat.

Én ősszel napon szárítottam paradicsomot, amit fokhagymás olajban tettem el, így az került bele. Ha nincs ilyen, jó a napraforgóolaj is.

Szükség szerint egy kevés vizet öntünk rá, majd jól összegyúrjuk a tésztát. Addig gyúrjuk, amíg el nem válik a kezünktől. Konyharuhával letakarva fél órán át kelesztjük, majd ismét átgyúrjuk. Újabb 30 perc kelesztés következik.

A kenyértésztánál egy picit lazább tésztát kétfelé osztjuk, majd lisztezett tepsibe tesszük, úgy, hogy kihúzzuk a tepsi méretére. Ha nem sikerül, nyújthatjuk is a tésztát.

A paradicsomszószhoz hozzáadjuk a fűszereket, majd jól összekeverjük. A tésztát megkenjük a szósszal, majd ízlés szerint rakunk rá feltétet és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben fél óra alatt 200 fokon megsütjük.

Feltétnek:

Reszelt sajt, kolbász, sonka, karikára vágott hagyma, szárított paradicsom, bab, olíva bogyó, halkonzerv vagy bármi más, ízlésetek szerint. Ha sonkát tesztek rá, vágjátok apróra, mert sütéskor felpenderedhet!

https://receptneked.wps.hu/teszta/gazdasagos-tepsis-pizza/