Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gluténmentes mákos tésztafelfújt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg metélt tészta
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 teáskanál vanília
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg őrölt mák
  • 2 darab savanykás alma
  • zsemlemorzsa

Tetejére

  • 2 evőkanál mák
  • 2 evőkanál cukor

Elkészítése

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leöblítjük és félretesszük.

A megpucolt almát lereszeljük, a mazsolát beáztatjuk.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét a sóval habbá verjük. A sárgákat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, majd hozzákeverjük a mákot, a tejfölt, az almát, a citromhéjat, a fahéjat, a lecsöpögtetett mazsolát és az egészet alaposan összekeverjük, majd hozzáforgatjuk a felvert tojáshabot.

A masszát egy kivajazott és zsemlemorzsával meghintett 20*25 cm-es tepsibe simítjuk és 180 fokon kb 40-45 percig sütjük, majd félidőben rászórjuk a cukros mákot.

Fahéjas tejföllel és porcukorral megszórva kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/teszta/glutenmentes-makos-tesztafelfujt/