Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gólyatojás (rántott tejbegríz) recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók kb 14 db-ho

  • 6 evőkanál búzadara (púpos)
  • 4 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor (vagy 1 mk vaníliaaroma)
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál kristálycukor (vagy 1 ek eritrit)

Továbbá 

  • 1 csomag zsemlemorzsa (500 g)
  • 2 tojás
  • 5 dl olaj a sütéshez

Elkészítése

A tejhez adjuk hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a citrom lereszelt héját, majd keverjük össze (ízlés szerint eritrittel és vaníliaaromával is összekeverhetjük a tejet).

Ezután keverjük hozzá a búzadarát és állandó kevergetés mellett főzzük jó sűrűre, majd hűtsük ki, hogy éppen csak langyos legyen.

A sűrű tejbegrízt ezután két darab hideg vízbe mártott evőkanál segítségével formázzuk meg, majd hagyjuk teljesen kihűlni (én egyszerűbb módját választottam a formázásnak, nedves kézzel formáztam meg).

A panírozáshoz a tojást villával enyhén verjük fel, egyesével forgassuk bele a megformázott tejbegrízt, majd forgassuk bele a zsemlemorzsába.

Az olajat hevítsük fel, óvatosan helyezzük bele a bepanírozott galuskákat és pár perc alatt süssük szép pirosra, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felszívja.

https://receptneked.wps.hu/teszta/golyatojas-rantott-tejbegriz/