Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Gombás-borsós ragu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 2 dl főzőtejszín
  • 2 marék zöldborsó
  • 1 üveg gomba
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • só
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • tészta
  • sajt

Elkészítése

A borsót pici vízzel kis lángon megpároljuk, amikor már teljesen megpuhult sóval, borssal fűszerezzük.

A főzőtejszínt a liszttel kikeverjük majd a borsóra öntjük, lassan felforraljuk. A gombát, az összetört fokhagymát és az apróra vágott petrezselymet is belekeverjük. 1-2 percig forraljuk, míg a tejszín kissé besűrűsödik.

Tálalásnál a kifőzött tésztára halmozzuk, reszelt sajttal díszítjük.

https://receptneked.wps.hu/teszta/gombas-borsos-ragu/